Sexisme: la violència de les mil cares

On som i cap on anem

Julia Sousa Poza

TEMA: Societat
COLECCIÓ: Periodisme i Drets Humans

MOSTRA GRATUÏTA NOTA DE PREMSA

16,80

SKU: 80189-0 Categories: , Etiqueta:

Descripció

El sexisme és l’origen de la violència de gènere, ja que associa, potencia, ensenya i transmet els valors masculins com a sinònim d’èxit, de força, d’intel·ligència, de poder. Es contraposa al que és femení, que roman invisible i sempre està supeditat a allò que és masculí. En l’exercici d’aquest poder arrela el sexisme i, al seu torn, el sexisme busca aquest poder. El sexisme, per tant, només coneix un gènere: el masculí. Aquest llibre no és només per a dones, ni de lluny, també és per als homes, atès que el combat contra el sexisme ens interpel·la a tots. Als homes, perquè el practiquen per herència històrica i a les dones, perquè el pateixen. I perquè, sense adonar-se’n, de vegades el transmeten als seus fills i filles quan els eduquen des d’una perspectiva sexista.

El sexisme és el punt de partida de la desigualtat, així com de la violència masclista. Una violència que pren múltiples formes. N’hi ha tantes que a la portada del llibre parlem de «la violència de les mil cares». Els crims en són l’expressió més cruel i inhumana. Però la violència contra les dones està en les paraules, en els gestos, en les actituds, en la desigualtat quotidiana, a les llars, a la feina, al carrer. Està a les ments.

Sexisme: la violència de les mil cares, de Julia Sousa, amb pròleg de Marina Subirats, és el tercer llibre editat per la Fundació Periodisme Plural, dins la seva col·lecció Periodisme i Drets Humans. Pretenem que sigui una obra útil, que aporti dades i reflexions per conèixer millor el problema en tota la seva complexitat, una informació imprescindible per combatre aquests crims insuportables entre totes i tots. Per transformar les ments.

Índex

Índex

<p>

Agraïments
Pròleg: una peça imprescindible al vostre aixovar
    Presentació: la violència de gènere no és una guerra de sexes
  1. El sexisme: masculinitat i patriarcat
  2. Mites sobre la violència de gènere
  3. Construcció, destrucció i reconstrucció de la identitat
  4. Perfil de la dona maltractada
  5. Perfil de l’home maltractador
  6. Ajudes i protecció a les víctimes del maltractament
  7. Orfes
  8. Bibliografia
</p>

Fitxa tècnica

ISBN: 9788417667481

Referència: 80189-0

Pàgines: 180

Enquadernació: Rústica amb solapes

Característiques: 15 x 21 cm

Pin It on Pinterest

Share This