Recuperem els jardins escolars

Educación

Institut d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona

TEMA:
COL·LECCIÓ: Recursos

9,80

SKU: 80123 Categoria:

Descripció

Índex Presentació
1. Introducció
2. El pati
3. El projecte
4. L’espai educatiu
5. Recull d’experiéncies
6. Reflexions
7. Escoles que han participatContingut Recuperem els jardins escolars és un programa impulsat des del Projecte d’Educació en Valors de l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona que, a partir del coneixement de l’espai del pati, facilita estratègies de resolució per a la realitat complexa que viuen els centres escolars.
El pati ja no és tan sols un espai d’esbarjo que es defineix per oposició al de la classe. Pati i aula han esdevingut escenaris diferenciats d’un mateix acte educatiu en el qual es difuminen les seves fronteres.
El pati es construeix de manera col.lectiva per part de la comunitat educativa de cada centre i esdevé un espai físic i simbólic. Un espai que posibilita la creació d’entorns naturals per al gaudi de la natura, de l’aire lliure, del joc i de moltes activitats a más de les esportives; que afavoreix no tan sols els moviments plens de vitalitat, sinó també la curiositat, la intimitat i la tranquil.litat. Un espai que permet tenir en compte les desigualtats de sexe que es donen en el seu ús, en els jocs i en les actituds de nois i noies. Un espai on es creen les condicions necessàries per donar a tothom l’oportunitat de desenvolupar les seves capacitats i habilitats, on es fomenten les relacions de respecte i confianza i les actituds responsables i de cura de les plantes i la resta dels elements que configuren aquest entorn.
L’educació en valors als patis i jardins de les escoles comporta repensar aquests espais de manera contínua, de manera que esdevinguin espais educatius de primer ordre.
Aquesta publicació pretén explicar les experiències viscudes, aquesta nova mirada a la realitat educativa, una pedagogia renovada i adaptada a les necessitats socials actuals.

Pin It on Pinterest

Share This