Materials per repensar la sociologia

Educación

Josep M. Masjuan Codina

TEMA: Relacions humanes i socials
COL·LECCIÓ: Horitzons-Educació

19,50

SKU: 80158 Categoria:

Descripció

Materials per repensar la sociologia a partir de Darwin és un text pensat principalment per als estudiants de ciències socials, però també útil per a totes aquelles persones interessades a comprendre els comportaments dels humans i els perquès i els com de la vida social humana, amb els seus èxits i les seves limitacions.

Darwin, fa més de 150 anys, ens va donar les claus per entendre l’evolució humana i va donar algunes pistes de com es poden desenvolupar les societats. A partir d’aquesta arrencada, la ciència biològica s’ha anat desenvolupant i enriquint tot seguint les petges del fundador. Les ciències socials, en canvi, per diverses circumstàncies, tot i tenir autors rellevants des del primer moment que recolliren alguns aspectes de Darwin, en conjunt han estat rebecs als seus plantejaments, segurament perquè la cultura està al centre del seu objecte d’estudi i per la resistència a quedar atrapats per l’anomenat determinisme biològic.

L’objecte d’aquest text és abordar dos aspectes diferents. D’una banda, com les nostres arrels biològiques tenen importància per entendre els comportaments humans, tot i que es combinen amb elements rebuts, per la via de l’aprenentatge cultural, dels pares, dels mestres, dels amics i dels mitjans de comunicació.

D’altra banda, pretén abordar com les mateixes bases biològiques tenen importància per entendre les organitzacions humanes, amb les seves fases de cooperació i de conflicte. Tot això a partir de recollir, sintetitzar i contrastar autors que sovint no es troben en els llibres elaborats per especialistes en ciències socials.

Pin It on Pinterest

Share This