Aprendre a ser crítics amb internet

José Manuel Pérez Tornero

TEMA: Educació
COL·LECCIÓ: Aprendre amb internet

12,00

SKU: 80167 Categoria:

Descripció

La nostra pot considerar-se l’era de la informació. L’ús generalitzat d’internet i de les noves tecnologies ha donat lloc al fet que tant joves com adults es mantinguin connectats en tot moment. La xarxa genera grans volums d’informació que consumim, comentem, compartim… a través de múltiples dispositius: ordinadors, telèfons intel·ligents, tauletes…

Per a alguns, però, aquest excés d’informació és contraproduent i es troba en l’origen d’un dels mals de la nostra societat: la desinformació. El nostre sentit crític s’està veient afectat per aquest allau de dades i cada vegada resulta més complicat discernir entre allò que és cert i allò que és fals. Això evidencia, per tant, la necessitat de fer de l’alfabetització mediàtica un dels objectius educatius d’aquest segle.

Són els joves capaços de manegar la informació que avui tenen a l’abast? Sembla que no, raó per la qual Aprendre a ser crítics amb internet aposta per mostrar a famílies i docents el camí que cal seguir per fer que els seus fills i alumnes siguin capaços de plantejar-se preguntes, qüestionar informacions, cercar alternatives, resoldre problemes… i desenvolupar, en darrera instància, la capacitat per consumir i generar informació de manera crítica i responsable.

Pin It on Pinterest

Share This