Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
FES CLIC PER ACCEDIR AL TEU LLOC PREFERIT D'OCTAEDRO
 
Custodiar la Terra

Custodiar la Terra

La voluntat d'un canvi
Tema: Transició energètica, Societat
Col·lecció: Transició energètica
Gènere: Assaig
Editorial Octaedro, Febrer 2017
EDICIÓ IMPRESA COMPRAR 15,00 €
ISBN 978-84-9921-887-8
Ref. 0-80159 192 pp.
PRESENTACIÓ
“Vaig començar a llegir aquest llibre amb el cap... i el vaig acabar amb el cor, perquè és amb el cor que ha estat escrit i és així com ens acaba arribant. Afrontar la realitat planetària a la que ens enfrontem sense dramatismes apocalíptics, però amb anàlisis profundes que van des de les exposicions tècniques imprescindibles –però exposades de manera completament comprensible per a qualsevol persona, sigui entesa en la matèria o no– fins a qüestionar les actituds personals des d’una ètica global no és una tasca fàcil. El què i el per què d’haver arribat fins al límit en el que ens trobem queda exposat amb claredat. Però els autors ens deixen davant la nostra pròpia consciència perquè actuem segons un «com» que ens permeti aconseguir un món millor per a tothom: el planeta i tots els éssers que hi habitem.
Al revés de com acostumen a passar aquestes coses, l’Eduard Furró ha escrit el llibre sota la tutela de la seva filla Maria del Mar, conscient que el futur és de les persones que ens vénen darrere, i que la manera en què s’ha d’exposar «la custòdia de la Terra» és usant un llenguatge planer i comprensible.
I és per tot això que aquest és un llibre que hauria d’estar a les motxilles (o els iPads) de tots els estudiants de tots els nivells i de totes les disciplines, i també a les tauletes de nit de totes aquelles persones que creiem –erròniament– que ja no ens cal estudiar més.”
Maria Crehuet
ÍNDEX
Nota d’agraïment
Una breu reflexió
1. El concepte custodiar
2. El concepte qualitat de vida
3. Les accions humanes i el seu impacte sobre el medi natural
3.1. Les accions d’impacte directe
3.1.1. L’ocupació del territori
3.1.2. Els serveis
3.1.3. Els residus
3.1.4. El turisme
3.2. Les accions d’impacte indirecte
3.2.1. Els consums poc raonats
3.2.2. La sobreexplotació dels recursos
3.2.3. Les contaminacions ocultes
3.2.4. Les activitats creatives i el principi de responsabilitat social corporativa
3.2.5. Les fonts netes i renovables de l’energia
4. El repte d’unes noves polítiques
5. Ecologia i ecologisme com a eines
6. Un índex virtual anomenat diner
7. Cap a nous horitzons
Eduard Furró Estany (3 llibres)
Nascut a Barcelona, va cursar estudis de Peritatge Industrial i Enginyeria en l’especialitat d’Electricitat. Ha dedicat la seva activitat professional al disseny de múltiples implantacions industrials i de servei públic, així com al projecte i construcció d’equips i sistemes de control de processos i maquinària i a l’aplicació de tecnologies per a la captació i depuració de gasos procedents d’activitats i combustions industrials. El seu interès per l’ecologia l’ha portat a redactar i col·laborar en nombrosos estudis adreçats a fer compatibles les activitats humanes i la conservació dels valors naturals i els ecosistemes. És membre assessor del GOB Menorca (Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Natura), membre del consell de la Xarxa de Custòdia del Territori de Catalunya, i coordinador del col·lectiu CMES (Col·lectiu per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible).
Nascuda a Barcelona, és diplomada en Turisme per la Universitat de Barcelona i màster MBA de turisme responsable i ecoturisme. La seva inquietud per la diversitat de paisatges, ecosistemes i cultures que conformen i habiten la Terra l’ha portat a conèixer una part molt important d’aquesta i a treballar per desenvolupar projectes de viatge que incorporin els conceptes de sostenibilitat vers els medis naturals que es visiten, així com les possibilitats de comprendre i gaudir, de manera respectuosa, de les diferents maneres de viure i entendre la vida de les diferents cultures que poblem el planeta. Actualment és responsable del departament de Turisme Sostenible i Responsable de l’operador Tarannà Viatges, ha realitzat diversos treballs sobre l’impacte social i mediambiental del turisme i participa en diversos seminaris i mitjans de comunicació sobre la transició a un turisme cada cop més responsable i, per tant, sostenible.
Custodiar la Terra
Comparteix a Facebook Twitter
Baixa't la fitxa
Subscriu-te a les novetats
TAMBÉ T'INTERESSARAN:
Custodiar la Terra
Catalunya, aproximació a un model energètic sostenible
VEGEU FITXA
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Telèfon 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Fes-te usuari    

Subscriu-te a les novetats    

Copyright i Avís Legal    

Contacte
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especialitzada en llibres sobre educació, tant per al desenvolupament del professorat com per a l'actualització de l'alumnat.
Aquesta web utilitza galetes tècniques pròpies, i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris. Algunes funcionalitats d'aquesta web podrien no estar disponibles sense aquestes galetes. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús (més informació). X