Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
FES CLIC PER ACCEDIR AL TEU LLOC PREFERIT D'OCTAEDRO
 
La darrera oportunitat

La darrera oportunitat

La transició energètica del segle XXI (TE21)
Tema: Transició energètica, Societat
Col·lecció: Transició energètica
Gènere: Assaig
Editorial Octaedro, Gener 2016
EDICIÓ IMPRESA COMPRAR 11,80 €
ISBN 978-84-9921-796-3
Ref. 0-80151 96 pp.
PRESENTACIÓ
Un petit llibre que no et deixarà indiferent.
Ramon Sans Rovira, autor d’aquest llibre, és un enginyer industrial de reconegut prestigi que ha dedicat tota la seva vida professional a la direcció de R+D d’una important multinacional catalana del sector de béns d’equip. En els últims anys, s’ha dedicat a investigar i a publicar sobre la viabilitat tècnica i econòmica de les energies renovables i la seva capacitat de convertir-se en veritables alternatives al model energètic actual basat en cremar combustibles fòssils. Una tesi que va demostrar en el seu anterior llibre, també publicat per Octaedro: El col·lapse és evitable. La transició energètica del segle XXI (TE21).
Aquest nou llibre: La darrera oportunitat. La transició energètica del segle XXI (TE21) segueix la línia de l’anterior. Gràcies a un discurs rigorós, però sempre clar i comprensible, permet que el lector es familiaritzi amb termes sovint confosos com energia, potència o consum, i conegui les singularitats de les fonts energètiques no renovables i dels fluxos renovables. A partir d’aquí, desmenteix la multitud d’arguments fal·laços que encara esgrimeixen els que s’oposen al canvi i desenvolupa un model renovable, que anomena TE21, que no només és possible, sinó infinitament avantatjós.
Al costat de totes les evidències tècniques, si per alguna cosa sobresurt aquest llibre és per la seva profunda humanitat i per la seva capacitat de fer-nos reflexionar sobre com els nostres hàbits energètics han aconseguit que el nostre planeta, amb una natura que ha estat immensament rica i generosa, es trobi avui afectat per un gravíssim «càncer climàtic» que amenaça la nostra pròpia supervivència. Serem capaços de superar-lo? Només si som conscients que aquesta és la nostra darrera oportunitat.
ÍNDEX
Introducció
1. L’ENERGIA
1.1.Potències, consums, unitats
1.2.Energies no renovables
1.3.Les energies renovables
1.4.Itineraris energètics
2. ERRORS I FAL·LÀCIES
2.1.Els errors de comptabilitat
2.2.El canvi climàtic: la gran fal·làcia
2.3.Altres fal·làcies
3. LA TRANSICIÓ ENERGÈTICA TE21
3.1.Hipòtesis, càlculs, anàlisis
3.2.El nou paisatge energètic
3.3.L’emmagatzematge d’energia
3.4.Itineraris elèctrics de la TE21
CONCLUSIONS
Bibliografia
Nota biogràfica
VÍDEOS
Ramon Sans Rovira (5 llibres)
Ramon Sans Rovira és enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i màster en Tècniques de Gestió Empresarial per la Universitat de Barcelona, on també realitzà postgraus en Microscòpia i en Caracterització Estructural de Materials. La seva dilatada vida professional, de gairebé quaranta anys, s’ha desenvolupat a la multinacional catalana Girbau, empresa dedicada a la fabricació de béns d’equip, on ha exercit com a director tècnic durant vint i cinc anys i com a vicepresident durant els últims deu, dedicant gran part del seu treball a innovació i desenvolupament de projectes de R+D tant en l’àmbit mecànic com en l’energètic. Prova d’això són les nombroses patents mundials que ha registrat al llarg d’aquests anys.
Paral·lelament a la seva activitat a Girbau, ha estat també professor en màsters i postgraus organitzats per la Universitat Politècnica de Catalunya i per la Universitat de Vic, i ha participat com a expert en Comitès de Normalització de la Comissió Europea en Seguretat de Màquines. També és autor de nombrosos escrits i presentacions tècniques en els àmbits dels béns d’equip i de l’energia. La seva preocupació en aquest últim camp el porta a ser membre de la Comissió d’Energia del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i, el 2012, a participar en la fundació del CMES, sent des de llavors vicepresident d’aquest col·lectiu. Ramon Sans ha ideat i desenvolupat els itineraris energètics i l’estudi de la TE21, motius dels seus llibres El col·lapse és evitable (gener de 2014) i La darrera oportunitat (gener de 2016), que obra la col·lecció La transició energètica de l’editorial Octaedro i el CMES.
Per sobre de tot, es declara enamorat de la muntanya i de la natura, i afirma que el seu major assoliment és haver recorregut els Pirineus a peu, de mar a mar, seguint l’Alta Ruta Pirinenca.
La darrera oportunitat
Comparteix a Facebook Twitter
Baixa't la fitxa
Subscriu-te a les novetats
MATERIAL COMPLEMENTARI
PREMSA
14/03/2016
Entrevista a l'autor al canal 3/24
Ramon Sans defensa una Catalunya energèticament autosuficient amb 70.000 milions d'euros
Accediu a l'entrevista
15/01/2016
Entrevista a l'autor a 9 TV
El magazín "7-dies" dies entrevista a Ramon Sans
Accediu a l'entrevista
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Telèfon 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Fes-te usuari    

Subscriu-te a les novetats    

Copyright i Avís Legal    

Contacte
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especialitzada en llibres sobre educació, tant per al desenvolupament del professorat com per a l'actualització de l'alumnat.
Aquesta web utilitza galetes tècniques pròpies, i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris. Algunes funcionalitats d'aquesta web podrien no estar disponibles sense aquestes galetes. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús (més informació). X