Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
FES CLIC PER ACCEDIR AL TEU LLOC PREFERIT D'OCTAEDRO
 
Pèrdues i dols

Pèrdues i dols

Reflexions i eines per identificar-los i afrontar-los
Tema: Educació, Educació en valors, Salut
Col·lecció: Horitzons
Gènere: Assaig
Editorial Octaedro, Abril 2013
EDICIÓ IMPRESA COMPRAR 16,00 €
ISBN 978-84-9921-388-0
Ref. 0-80140 176 pp.
EDICIÓ DIGITAL - PDF 10,00 €
X
ISBN 978-84-9921-455-9
Ref. 1-80140
EDICIÓ DIGITAL - EPUB 10,00 €
ISBN 978-84-9921-456-6
Ref. 4-80140
PRESENTACIÓ
Perdre no ens agrada gaire, per no dir gens. Admetre que hem d’acceptar pèrdues i dols al llarg de la vida se’ns fa feixuc.
Dit això, cal reconèixer que les pèrdues formen part de la nostra existència i que l’educació de grans i petits té com un dels seus primers objectius aprendre a transformar les pèrdues inevitables en quelcom valuós i en font de guanys ètics.
Diuen que compartir els sentiments alleuja el dolor. Quan aquests són tristos o dolorosos es fa més difícil fer-ho. I quan les pèrdues ens aclaparen, les podem negar, amagar, ens podem enfadar, rebel•lar… o podem acceptar-les. I procurar que els nostres processos de dol siguin saludables.
L’absència d’una persona estimada és la pèrdua més difícil d’acceptar. Però també n’hi ha d’altres que ens «esperen» a l’horitzó de la nostra existència.
L’autora es planteja algunes preguntes clau entorn de la varietat de pèrdues i dols que ens envolten i ens toca viure. Les respostes no seran mai unívoques. L’experiència humana de perdre (i de guanyar) és personal, única i irrepetible.
ÍNDEX
Agraïments
Introducció
1. Pèrdues personals
2. Pèrdues relacionals i materials
3. Pèrdues íntimes i pèrdues ambigües
4. Pèrdues definitives i irreversibles
5. Dols polièdrics
Bibliografia
Filmografia comentada
Pàgines web
Epíleg
És llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona i màster en Investigació Psicopedagògica per la Universitat Ramon Llull. Va exercir de professora de filosofia i ètica a secundària (1968-1998). Des del 1995 és membre del grup d’Ètica i Educació de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat Autònoma de Barcelona. És autora de diversos articles i llibres sobre pedagogia de la vida i de la mort, entre els quals destaquem: De la vida i de la mort. Reflexions per a la família i l’escola (2a. edició, Claret, 2006), La muerte y el duelo en el contexto educativo (coautora amb Olga Herrero, Paidós, 2003), Catorce cartas a la muerte, sin respuesta (Paidós, 2005), La mort (UOC, 2008), La muerte nunca falla. Un doloroso descubrimiento (Niberta, 2009). Actualment coordina i imparteix cursos i conferències sobre Educar en valors ètics, adreçats a educadors, i sobre Pedagogia de la vida i de la mort, adreçat també a mestres i professors, pares i mares, estudiants de secundària i FP, universitaris, professionals sanitaris, educadors socials, centres de dol, entitats religioses, cíviques i culturals, casals de gent gran…
Pèrdues i dols
Aquest llibre també està disponible en Espanyol
Comparteix a Facebook Twitter
Baixa't la fitxa
Subscriu-te a les novetats
PREMSA
30/05/2014
a Els Vespres de la RTV2
Coloqui sobre les pérdues i dols
Coloqui sobre les pérdues i dols
TAMBÉ T'INTERESSARAN:
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Telèfon 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Fes-te usuari    

Subscriu-te a les novetats    

Copyright i Avís Legal    

Contacte
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especialitzada en llibres sobre educació, tant per al desenvolupament del professorat com per a l'actualització de l'alumnat.
Aquesta web utilitza galetes tècniques pròpies, i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris. Algunes funcionalitats d'aquesta web podrien no estar disponibles sense aquestes galetes. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús (més informació). X