Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
FES CLIC PER ACCEDIR AL TEU LLOC PREFERIT D'OCTAEDRO
 
Psicomotricitat, escola i currículum

Psicomotricitat, escola i currículum

Tema: Educació, Educació emocional, Psicomotricitat
Col·lecció: Recursos
Gènere: Assaig
Editorial Octaedro, Maig 2017
EDICIÓ IMPRESA COMPRAR 19,50 €
ISBN 978-84-9921-921-9
Ref. 0-80157 172 pp.
PRESENTACIÓ
La psicomotricitat ha d’estar situada en un marc de coherència pedagògica dins el projecte educatiu de les escoles. La finalitat d’aquest llibre va en aquesta direcció. Es vol posar de manifest com la psicomotricitat està present en la majoria de continguts i estratègies dels currículums de l’etapa d’educació infantil i del primer cicle de l’etapa d’educació primària. I també com les capacitats i competències d’ambdues etapes tenen una clara relació amb els continguts de la psicomotricitat.

Aquest llibre pretén ser una eina útil per a tots els professionals que treballen la psicomotricitat en el marc escolar i en altres institucions que donen suport a infants que necessiten aquest acompanyament. També pretén ser un document de referència en la formació inicial de mestres i de psicomotricistes. Uns i altres hi trobaran fonamentació i recursos per elaborar la seva pròpia pràctica i reflexió.

El treball realitzat és fruit de la il·lusió i el compromís professional dels seus autors, citats a l’interior. Tots ells formen part d’un grup de recerca de la UAB i, des de diferents realitats professionals, desenvolupen la seva tasca en el camp de l’educació i la psicomotricitat.
ÍNDEX
Introducció
1. Breu presentació de les característiques generals dels infants
   1.1. Etapes del desenvolupament psicomotor
2. Bases teòriques que fonamenten la psicomotricitat
   2.1. El terme psicomotricitat
   2.2. La psicomotricitat com a eina d’aprenentatge
3. El currículum basat en capacitats i competències
   3.1. El currículum escolar
   3.2. Currículums oficials de referència a Catalunya
   3.3. Competències, capacitats i objectius del currículum
   3.4. Relació entre els diferents àmbits de desenvolupament i el currículum d’educació infantil i primària
   3.5. L’acompanyament dels adults als infants en el currículum d’educació infantil i primària
4. La psicomotricitat en el currículum d’educació infantil i cicle inicial de l’educació primària
   4.1. Currículum 0-3 anys i psicomotricitat
   4.2. Currículum 3-6 anys i psicomotricitat
   4.3. Currículum 6-8 anys i psicomotricitat
Referències bibliogràfiques
Sobre els autors
Agraïments
Mestra d’Educació Infantil, psicomotricista i doctora en Ciències de l’Educació. Professora jubilada del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal. Ha impartit classes de formació inicial i formació del professorat en temes relacionats amb la psicomotricitat. Investigadora del Grup de Recerca en Educació Psicomotriu de la Universitat Autònoma de Barcelona. Autora de llibres i articles relacionats amb la psicomotricitat i l’educació infantil.
Mestra, psicomotricista, especialista d’Educació Física i doctora en Ciències de l’Educació. Professora del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal, coordinadora del Grup de Recerca en Educació Psicomotriu, del Postgrau en Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys i de l’especialitat d’Art, Cos i Moviment del Màster Universitari de Recerca en Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Josep Rota Iglesias (2 llibres)
Psicòleg, psicomotricista i director del CEE Vilajoana (1985-2011). Formador de psicomotricistes. Investigador del Grup de Recerca en Educació Psicomotriu de la Universitat Autònoma de Barcelona. Supervisor de professionals psicomotricistes. Autor de llibres i articles relacionats amb la psicomotricitat.
Psicomotricitat, escola i currículum
Comparteix a Facebook Twitter
Baixa't la fitxa
Subscriu-te a les novetats
TAMBÉ T'INTERESSARAN:
Psicomotricitat, escola i currículum
Aprendre i ensenyar amb benestar i empatia
VEGEU FITXA
Psicomotricitat, escola i currículum
El joc a la primera infància
VEGEU FITXA
Psicomotricitat, escola i currículum
Coeducació, aposta per la llibertat
VEGEU FITXA
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Telèfon 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Fes-te usuari    

Subscriu-te a les novetats    

Copyright i Avís Legal    

Contacte
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especialitzada en llibres sobre educació, tant per al desenvolupament del professorat com per a l'actualització de l'alumnat.
Aquesta web utilitza galetes tècniques pròpies, i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris. Algunes funcionalitats d'aquesta web podrien no estar disponibles sense aquestes galetes. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús (més informació). X