Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
FES CLIC PER ACCEDIR AL TEU LLOC PREFERIT D'OCTAEDRO
 
Societat i escola en pau+

Societat i escola en pau+

15 converses
Tema: Educació en valors, Educació ètica
Col·lecció: Recursos educatius / El Diari de l’Educació
Gènere: Assaig
Editorial Octaedro, Març 2018
EDICIÓ IMPRESA COMPRAR 12,00 €
ISBN 978-84-17219-35-2
Ref. 0-80174 152 pp.
PRESENTACIÓ
Avui encara parlem de pau. Però ja no ho fem com d’un somni o una utopia inabastable, sinó com d’un bé preuat que cada cop més gent s’atreveix a albirar.

La gran majoria de portes a què hem trucat per conversar sobre la pau se’ns han obert de bat a bat, amb un esperit de fraternitat que ens convenç que el nostre interès a fer més real la pau al món és àmpliament compartit. La franquesa, l’amabilitat, la profunditat i el rigor amb què tothom ha respost les nostres preguntes, compartint idees valuoses i experiències significatives, s’han transformat en les tessel·les d’un mosaic que sempre encaixa.

Ara podem afirmar, sense embuts, que són moltes les persones que creuen i treballen per a la pau des de diferents espais privats i professionals que dibuixen la seva trajectòria vital. I totes, sense excepció, palesen que l’escola és un escenari fonamental i ineludible de construcció de pau.

En aquest llibre donem la paraula a l’Arcadi Oliveres, el David Fernàndez, el Joan Dausà, el pare Manel, el Francesc Torralba, la Leticia Armendáriz, la Pepa Plana, el Jordi Capdevila, la Susanna Barranco, la Pilar Gargallo, la Gemma Parellada, el Jordi Sànchez, la Montserrat Vendrell, el Jordi Palou i el Josep Mayoral. Amb la seva mirada aguda i singular han contribuït a reconstruir el concepte de pau+ encarnat en vivències que acompanyen, matisen i donen vida a una visió clara, tangible i quotidiana de la pau.

Empeses per l’anhel de bastir un món més pacífic i feliç, destinarem els drets d’autor d’aquesta obra a ONG que treballen per a la pau.

Us convidem que també feu sentir la vostra veu perquè aquest clam obri el pas a la pau+ a casa, a l’escola, a la feina, al país i al món.

Les autores
M. Carme Boqué Torremorell (coord.), Mònica Albertí Cortès, Montserrat Alguacil de Nicolás, Laura García Raga, Mercè Pañellas Valls, Montserrat Payà Sánchez, M. Dolors Ribalta Alcalde
ÍNDEX
Introducció
Arcadi Oliveres i Boadella, coherència per una vida digna
David Fernàndez i Ramos, a la recerca d’una societat més justa i igualitària
Pepa Plana i Llort, en reivindicació de la pau i la felicitat universals
Francesc Torralba i Roselló, la tranquil·litat que emana de l’ordre
Manel Pousa i Engroñat (pare Manel), persistència enfront de la vulnerabilitat
Leticia Armendáriz i Hernández, confrontar la privatització de la guerra
Joan Dausà i Riera, començar per estar en pau amb un mateix
Jordi Sànchez i Picanyol, el compromís individual en l’àmbit públic
Gemma Parellada i Palau, eines per poder llegir i qüestionar-se el món
Jordi Capdevila i Gurrera, treballar per a la pau des de casa nostra
Susanna Barranco i Iglesias, practicar l’esperança activa
Pilar Gargallo i Otero, educar per donar oportunitats
Jordi Palou-Loverdos, contra la violació dels drets humans
Montserrat Vendrell i Rius, contrastar la veritat per fugir de fanatismes
Josep Mayoral i Antigas, mai més una guerra
Cloenda: 50 mesures per construir la pau des de l’educació
Sobre el projecte
M. Carme Boqué Torremorell (coord.)Professora titular dels graus en educació de la FPCEE Blanquerna (UNIVERSITAT RAMON LLULL). «Primer que res, sóc mestra. A l'escola, amb el tracte amb els infants, les famílies i els companys i companyes he après bona part del que sé. La resta la dec als qui han volgut compartir la seva saviesa a través dels llibres i a la passió per investigar que m'ajuda a vincular teoria i pràctica a través de la reflexió i la creació. Al llarg de la meva vida professional he pogut col·laborar amb diferents administracions educatives, associacions de mestres i de renovació pedagògica i editorials. Actualment formo futurs mestres i mestres en actiu. M'he especialitzat en temàtiques relacionades amb aprendre a viure i a conviure: educació per a la ciutadania, mediació i gestió positiva de conflictes, competències personals i socials i educació per a la pau.»
Societat i escola en pau+
Comparteix a Facebook Twitter
Baixa't la fitxa
Subscriu-te a les novetats
TAMBÉ T'INTERESSARAN:
Societat i escola en pau+
Coeducació, aposta per la llibertat
VEGEU FITXA
Societat i escola en pau+
Escola, famílies i comunitat
VEGEU FITXA
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Telèfon 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Fes-te usuari    

Subscriu-te a les novetats    

Copyright i Avís Legal    

Contacte
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especialitzada en llibres sobre educació, tant per al desenvolupament del professorat com per a l'actualització de l'alumnat.
Aquesta web utilitza galetes tècniques pròpies, i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris. Algunes funcionalitats d'aquesta web podrien no estar disponibles sense aquestes galetes. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús (més informació). X