Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
FES CLIC PER ACCEDIR AL TEU LLOC PREFERIT D'OCTAEDRO
 
Innovació i equitat educativa

Innovació i equitat educativa

El dret a aprendre com a prioritat transformadora
EDICIÓ IMPRESA COMPRAR 12,00 €
ISBN 978-84-17219-03-1
Ref. 0-80169 144 pp.
PRESENTACIÓ
Innovació i equitat educativa són dues demandes simultànies i inseparables per satisfer les noves funcions que s’esperen de l’escola moderna del nou mil·lenni. Sense un canvi innovador i disruptiu de la matriu escolar tradicional no augmentarà l’equitat del sistema. I sense major equitat en els resultats, el sistema no serà ni just ni excel·lent.

Si hem aconseguit quotes d’equitat i d’innovació interna és malgrat la inèrcia del sistema i de la seva matriu burocràtica, enciclopèdica i selectiva, pensada per a una societat que ha deixat d’existir. Ara és l’hora del professorat i d’una nova professionalitat docent capaç de redefinir el què, el com i el perquè eduquen les nostres escoles.

Xavier Martínez-Celorrio, especialista en temes d’educació, equitat, mobilitat social i desigualtats en la societat del risc, ha organitzat aquest llibre en tres capítols. En el primer analitza la mediocre governança educativa i els canvis socials que afecten l’educabilitat adolescent d’avui. En el segon capítol se centra a clarificar i contextualitzar de quina innovació educativa estem parlant en ple segle XXI. En el tercer capítol presenta i formula noves propostes d’equitat escolar que incideixen tant en els factors interns de les escoles com en els factors externs de la societat.
ÍNDEX
Introducció
1. Governança, canvis socials i nova educabilitat
  La governança educativa en temps digitals
  Canvis socials que desafien o paralitzen la innovació
  Noves condicions d’educabilitat que hem d’atendre
2. Innovació i canvi cap a un nou paradigma educatiu
  De quina innovació parlem? Un ecosistema de disrupció variable
  El canvi educatiu genuí des de l’autonomia escolar   Fonaments i evidències per a la innovació
3. Innovació i equitat educativa són inseparables
  De quina equitat parlem? Enfocaments i grans objectius
  Canvis potenciadors de l’equitat interna del sistema
  Canvis predistributius en els factors externs
Conclusions: el dret a aprendre com a prioritat transformadora
Bibliografia
Sobre l’autor
Xavier Martínez-Celorrio (1965) és professor de Sociologia a la Universitat de Barcelona especialitzat en temes d’educació, equitat, mobilitat social i desigualtats en la societat del risc. Investiga en el marc del grup CRIT (Creativitat, Innovació i Transformació Urbana) de la UB i ha col·laborat en recerques per a la Fundació Bofill, ACSAR, la Fundación Encuentro i altres. Entre les seves publicacions destaquen Crisis y movilidad social: cómo reactivar el ascensor social (2017), Crisi, descens social i xarxes de confiança (2016), Innovación y reestructuración educativa en España (2016), Trajectòries socials i integració de joves nouvinguts a Catalunya (2015), Les beques a examen (2015) o Educació i mobilitat social a Catalunya (2010). Ensenya sociologia de l’educació a mestres i professors de secundària i forma part del grup d’innovació docent GIDASRES de la UB.
Innovació i equitat educativa
Comparteix a Facebook Twitter
Baixa't la fitxa
Subscriu-te a les novetats
TAMBÉ T'INTERESSARAN:
Innovació i equitat educativa
Coeducació, aposta per la llibertat
VEGEU FITXA
Innovació i equitat educativa
Escola, famílies i comunitat
VEGEU FITXA
Innovació i equitat educativa
La formació emocional del professorat
VEGEU FITXA
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Telèfon 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Fes-te usuari    

Subscriu-te a les novetats    

Copyright i Avís Legal    

Contacte
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especialitzada en llibres sobre educació, tant per al desenvolupament del professorat com per a l'actualització de l'alumnat.
Aquesta web utilitza galetes tècniques pròpies, i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris. Algunes funcionalitats d'aquesta web podrien no estar disponibles sense aquestes galetes. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús (més informació). X