Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
FES CLIC PER ACCEDIR AL TEU LLOC PREFERIT D'OCTAEDRO
 
R-Evolució del sistema educatiu

R-Evolució del sistema educatiu

La pedagogia sistèmica multidimensional, un paradigma educatiu emergent
Tema: Educació, Educació en valors, Educació emocional
Col·lecció: Pedagogia sistèmica multidimensional
Gènere: Assaig
Editorial Octaedro, Novembre 2014
EDICIÓ IMPRESA COMPRAR 18,80 €
ISBN 978-84-9921-625-6
Ref. 0-80146 224 pp.
PRESENTACIÓ
Res es pot entendre si no és a la llum de l'evolució; no som una espècie acabada, estem devenint dia a dia. Evoluciona la cultura, les societats, la tecnologia; evolucionen els valors, evoluciona la consciència… Ens podem preguntar de què depenen els canvis evolutius, qui o què els genera i com podem afavorir algun canvi en l'educació, que és l'àmbit que ens ocupa. Quin tipus d'evolució necessitem?
Howard Gardner, pare de la teoria de les intel·ligències múltiples, s'està qüestionant moltes coses de la seva pròpia tesi. Es planteja el fet que els polítics que han ocasionat grans barbaritats, com la guerra d'Iraq o altres massacres, poden tenir molt desenvolupades les intel·ligències múltiples, però no han tingut escrúpols a l'hora de fer-ho. Ell i els seus col·legues ara investiguen on radica la intel·ligència del bé comú.
El títol del nostre llibre, R-Evolució del sistema educatiu, és un joc de paraules que en si mateix amaga la solució.
La paraula revolució ens posa en contacte amb quelcom que explota, un trencament de motllos, forces reprimides es posen en acció per produir els canvis esperats.
La R representaria tot allò reprimit, exclòs de l'educació i de la vida de les persones, la vessant profunda i sagrada de la vida, que comença amb allò més biològic. Ens cal incloure el cos, els impulsos, les emocions… Els hem anomenat els sense papers, atès que no consten mai enlloc i són més del 90% del que som.
Necessitem una Revolució cap a un pensament integrat, que potenciï tot el que som i ho abraci sense excloure'n res; només així podrem avançar cap a una civilització més humana que tingui cura del bé comú de tots, no només d'uns quants, i podrem efectuar un salt evolutiu que ens faci més feliços i adaptables a les circumstàncies que ens toca viure. Aquest és el millor regal que podem fer a les noves generacions.
La R obre la porta de l'evolució de l'educació cap a un paradigma sistèmic, multdimensional i complex, que abraça totes les dimensions i totes les realitats. Cal aventurar-se més enllà dels camins coneguts: la creativitat, la intuïció i les emocions seran ara les aliades per establir un estat de coherència entre el cor i la ment.
ÍNDEX
Pròleg
Agraïments
PART 1. Els sense papers de l'educació
Presentació
1. La reconciliació dels nostres cervells, un salt evolutiu per a la humanitat
2. Nivells de consciència i educació
3. El lloc del cos a l'educació
4. Les emocions i els sentiments, elements clau per l'aprenentatge
5. Una nova dimensió de l'aprenentatge
6. Algunes activitats curriculars de pedagogia sistèmica multidimensional
PART 2. Maletí d'eines d'aplicació de la pedagogia sistèmica multidimensional
Presentació
1. Eines d'estudi dels camps familiars: genograma, fotograma…
2. Metodologia CAMP(o)
3. Solucions sistèmiques a diferents problemàtiques
Bibliografia
Sobre els autors
Mestre d’educació infantil i primària durant 15 anys, membre de la Unitat de Formació del Professorat de l’ICE de la UAB durant 12 anys, professor associat de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB durant 6 anys. Diplomat en Magisteri per la UB. Psicomotricista per l’ASEFOP de Bernard Aucouturier. Terapeuta familiar sistèmic (ET Familiar Doctor Sarró de Barcelona). Constel•lador familiar per l’Institut Gestalt de Barcelona. Màster en Pedagogia Sistèmica a l’IG per la UDEC de Mèxic. Codirector de les formacions de Pedagogia Sistèmica a Catalunya (Institut Gestalt, Postgrau UAB, Màster URV, Màster UdG), de la Xarxa de Centres Educatius i Professionals vinculats a la Pedagogia Sistèmica, i de Connexions (Projectes de Formació Sistèmica). Autor de diversos articles sobre la Pedagogia Sistèmica, i d’altres temàtiques, i coautor de diversos llibres, entre ells: Sintonizando las miradas (2011), Raíces, vínculos y alas (2012), ambdós de l’editorial Grupo CUDEC de Mèxic. www.xtec.cat/~cparella
És mestra, psicòloga i terapeuta formada a l’Institut de Psicologia Humanista de Barcelona. És psicoanalista i es va especialitzar en nens i adolescents a la Universidad Pontificia de Comillas (Madrid). Formada en constel•lacions familiars en el centre BETH de Sabadell i diplomada en Pedagogia sistèmica pel CUDEC de Mèxic, té més de vint anys d’experiència com a terapeuta familiar. Actualment treballa com a psicopedagoga en un institut de secundària, es dedica a la formació del professorat a l’ICE de la UAB, coordina, junt amb en Carles Parellada, la formació sobre pedagogia sistèmica que es realitza a l’Institut Gestalt de Barcelona, i és codirectora del postgrau d’Educació sistèmica multidimensional de la UAB i del màster de Pedagogia sistèmica multidimensional de la FURV.
R-Evolució del sistema educatiu
Comparteix a Facebook Twitter
Baixa't la fitxa
Subscriu-te a les novetats
TAMBÉ T'INTERESSARAN:
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Telèfon 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Fes-te usuari    

Subscriu-te a les novetats    

Copyright i Avís Legal    

Contacte
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especialitzada en llibres sobre educació, tant per al desenvolupament del professorat com per a l'actualització de l'alumnat.
Aquesta web utilitza galetes tècniques pròpies, i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris. Algunes funcionalitats d'aquesta web podrien no estar disponibles sense aquestes galetes. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús (més informació). X