Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
FES CLIC PER ACCEDIR AL TEU LLOC PREFERIT D'OCTAEDRO
 
Pensar amb el cor, sentir amb la ment

Pensar amb el cor, sentir amb la ment

Recursos didàctics d'educació emocional sistèmica multidimensional
Tema: Educació, Educació emocional
Col·lecció: Pedagogia sistèmica multidimensional
Gènere: Assaig
Editorial Octaedro, Maig 2014
EDICIÓ IMPRESA COMPRAR 17,50 €
ISBN 978-84-9921-549-5
Ref. 0-80144 176 pp.
PRESENTACIÓ
Mercè Traveset, pionera en el desenvolupament de la pedagogia sistèmica a Catalunya i Espanya, autora del llibre Pedagogía sistémica, fundamentos y práctica, ens presenta ara una nova versió en català del seu llibre Educación emocional sistémica (CUDEC, 2012).
Pensar amb el cor, sentir amb la ment és el nostre gran repte com a espècie i cal ensenyar-ho a l’escola, als instituts, i com més aviat millor. Ens cal una educació que ofereixi eines per aprendre a descodificar la interioritat humana, saber què passa a cada etapa de la vida, conèixer el món intern –dels impulsos, les emocions, els pensaments, els sentits i els significats– i així poder ser més conscients; una educació la finalitat de la qual sigui aconseguir l’harmonització d’homes i dones, la cooperació, la inclusió i la pau entre tots els pobles, una educació que es proposi anar més enllà d’allò racional, dels continguts acadèmics i doni lloc als contextos, al món emocional visible i invisible i als processos fenomenològics que succeeixen dia a dia. Les aportacions de Bert Hellinger, creador de les constel•lacions familiars seran claus per aconseguir aquest objectiu.
Aquest llibre té una intenció molt clara: mostrar la visió sistèmica i multidimensional del món emocional i donar eines als docents, pares i mares per ajudar els infants i joves a conèixer-se millor i a enfortir-se emocionalment. El llibre ofereix recursos per afavorir la construcció de la pròpia subjectivitat a partir del desenvolupament d’una sèrie de competències que ajuden a conèixer-se a si mateix, interpretar i transformar el món sistèmic i multidimensional en el qual vivim i digerir els canvis que sorgeixen. Ens ajudarà a acompanyar l’alumnat a gestionar i generar relacions emocionalment saludables amb un mateix, els altres, l’entorn i el món.
És mestra, psicòloga i terapeuta formada a l’Institut de Psicologia Humanista de Barcelona. És psicoanalista i es va especialitzar en nens i adolescents a la Universidad Pontificia de Comillas (Madrid). Formada en constel•lacions familiars en el centre BETH de Sabadell i diplomada en Pedagogia sistèmica pel CUDEC de Mèxic, té més de vint anys d’experiència com a terapeuta familiar. Actualment treballa com a psicopedagoga en un institut de secundària, es dedica a la formació del professorat a l’ICE de la UAB, coordina, junt amb en Carles Parellada, la formació sobre pedagogia sistèmica que es realitza a l’Institut Gestalt de Barcelona, i és codirectora del postgrau d’Educació sistèmica multidimensional de la UAB i del màster de Pedagogia sistèmica multidimensional de la FURV.
Pensar amb el cor, sentir amb la ment
Aquest llibre també està disponible en Espanyol
Comparteix a Facebook Twitter
Baixa't la fitxa
Subscriu-te a les novetats
TAMBÉ T'INTERESSARAN:
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Telèfon 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Fes-te usuari    

Subscriu-te a les novetats    

Copyright i Avís Legal    

Contacte
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especialitzada en llibres sobre educació, tant per al desenvolupament del professorat com per a l'actualització de l'alumnat.
Aquesta web utilitza galetes tècniques pròpies, i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris. Algunes funcionalitats d'aquesta web podrien no estar disponibles sense aquestes galetes. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús (més informació). X