Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
FES CLIC PER ACCEDIR AL TEU LLOC PREFERIT D'OCTAEDRO
 
La xarxa amorosa per educar

La xarxa amorosa per educar

Les idees clau de la pedagogia sistèmica multidimensional
Tema: Educació, Educació emocional
Col·lecció: Pedagogia sistèmica multidimensional
Gènere: Assaig
Editorial Octaedro, Juliol 2014
EDICIÓ IMPRESA COMPRAR 18,80 €
ISBN 978-84-9921-588-4
Ref. 0-80145 200 pp.
PRESENTACIÓ
Els principis que aporta la pedagogia sistèmica multidimensional contribueixen a humanitzar l’educació, a unir la ment i el cor, a dignificar les arrels i la identitat de totes les persones, a enfortir i ordenar la complexitat de vincles perquè cadascú estigui en el seu lloc, i a fer possible que les noves generacions puguin desenvolupar al màxim les seves potencialitats.
L’aplicació de les aportacions de la visió sistèmica al marc educatiu obre la porta a un nou paradigma pedagògic que possibilita als docents mirar la realitat educativa com un tot, vinculant els sistemes familiars, socials, culturals i històrics, i espirituals, i d’altra banda veure com això influeix, repercuteix i està en la base dels processos d’ensenyament-aprenentatge.
Ara ja sabem que l’ésser humà està constituït per una xarxa immensa de complexitats neuronals, sensorials, psíquiques, socials i espirituals que s’estan afectant contínuament. Tant la física moderna com la neurociència i la biologia, per citar només alguns camps de la ciència, mostren descobertes que van en aquesta direcció.
La pedagogia sistèmica multidimensional posa la mirada en el desenvolupament de la consciència, la interioritat i la complexitat de dimensions vinculars transgeneracionals, intergeneracionals, intrageneracionals i interpersonals, i en com la inclusió d’aquesta informació omple de sentit l’aprenentatge i vincula el ser, el pensar, el sentir i el fer.
Aquesta educació inclou la raó i la intuïció, escolta el cos, les emocions, els sentits i significats de cada persona, és creadora d’una xarxa de nous sabers, i implica la comprensió d’una realitat interconnectada i complexa. Visualitza un currículum multidimensional i transdisciplinar significatiu, que ens ajuda a agrair el passat i allò sagrat que porta a l’ànima cada persona, per gaudir del present i obrir-nos al futur amb èxit.
En aquest llibre es presenten els fonaments de tot plegat i algunes eines per portar-ho a la pràctica.
ÍNDEX
Pròleg. L’ofici de l’amor
PART 1. La visió sistèmica, multidimensional i evolutiva
Presentació. Ensenyem on està la força per viure
1. Pedagogia sistèmica multidimensional, una pedagogia holística i humana que ens fa evolucionar com a éssers conscients
2. La xarxa amorosa per educar: sistemes, context i ubicació
3. Ecosistemes educatius, la clau dels bons mutualismes i dels climes educatius saludables
PART 2. Línies estratègiques per a un sistema educatiu sistèmic i multidimensional
Presentació
1. Objectius per la construcció d’una xarxa de sistemes en connexió per a una educació sistèmica i multidimensional (famílies, escola, comunitat, administració) 
2. Organització i gestió de centres educatius des de la pedagogia sistèmica multidimensional
3. La relació família-escola, un repte per a l’educació del futur
4. La tutoria des de la visió sistèmica multidimensional
5. L’autoritat amorosa, un lideratge sistèmic i enfortidor de tots els agents educatius
L’autoritat amorosa i el lideratge des de la visió sistèmica
PART 3. Eines de cohesió dels centres educatius
Presentació
1. Els vincles generacionals i la seva influència en la cohesió dels equips, la relació amb les famílies i amb l’alumnat
2. Contes, relats i metàfores de la vida a les escoles
Bibliografia
Revistes amb perspectiva sistèmica (Xarxa de Pedagogia Sistèmica de Catalunya)
Mestre d’educació infantil i primària durant 15 anys, membre de la Unitat de Formació del Professorat de l’ICE de la UAB durant 12 anys, professor associat de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB durant 6 anys. Diplomat en Magisteri per la UB. Psicomotricista per l’ASEFOP de Bernard Aucouturier. Terapeuta familiar sistèmic (ET Familiar Doctor Sarró de Barcelona). Constel•lador familiar per l’Institut Gestalt de Barcelona. Màster en Pedagogia Sistèmica a l’IG per la UDEC de Mèxic. Codirector de les formacions de Pedagogia Sistèmica a Catalunya (Institut Gestalt, Postgrau UAB, Màster URV, Màster UdG), de la Xarxa de Centres Educatius i Professionals vinculats a la Pedagogia Sistèmica, i de Connexions (Projectes de Formació Sistèmica). Autor de diversos articles sobre la Pedagogia Sistèmica, i d’altres temàtiques, i coautor de diversos llibres, entre ells: Sintonizando las miradas (2011), Raíces, vínculos y alas (2012), ambdós de l’editorial Grupo CUDEC de Mèxic. www.xtec.cat/~cparella
És mestra, psicòloga i terapeuta formada a l’Institut de Psicologia Humanista de Barcelona. És psicoanalista i es va especialitzar en nens i adolescents a la Universidad Pontificia de Comillas (Madrid). Formada en constel•lacions familiars en el centre BETH de Sabadell i diplomada en Pedagogia sistèmica pel CUDEC de Mèxic, té més de vint anys d’experiència com a terapeuta familiar. Actualment treballa com a psicopedagoga en un institut de secundària, es dedica a la formació del professorat a l’ICE de la UAB, coordina, junt amb en Carles Parellada, la formació sobre pedagogia sistèmica que es realitza a l’Institut Gestalt de Barcelona, i és codirectora del postgrau d’Educació sistèmica multidimensional de la UAB i del màster de Pedagogia sistèmica multidimensional de la FURV.
La xarxa amorosa per educar
Aquest llibre també està disponible en Espanyol
Comparteix a Facebook Twitter
Baixa't la fitxa
Subscriu-te a les novetats
TAMBÉ T'INTERESSARAN:
La xarxa amorosa per educar
Pensar amb el cor, sentir amb la ment
VEGEU FITXA
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Telèfon 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Fes-te usuari    

Subscriu-te a les novetats    

Copyright i Avís Legal    

Contacte
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especialitzada en llibres sobre educació, tant per al desenvolupament del professorat com per a l'actualització de l'alumnat.
Aquesta web utilitza galetes tècniques pròpies, i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris. Algunes funcionalitats d'aquesta web podrien no estar disponibles sense aquestes galetes. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús (més informació). X