Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
FES CLIC PER ACCEDIR AL TEU LLOC PREFERIT D'OCTAEDRO
 
Els mestres i la cultura democràtica i participativa

Els mestres i la cultura democràtica i participativa

Com fomentar les actituds i les pràctiques dem cràtiques i participatives
Tema: Educació superior, Educació polítiques educatives
Col·lecció: Horitzons-Educació
Gènere: Assaig
Editorial Octaedro, Abril 2019
EDICIÓ IMPRESA COMPRAR 18,50 €
ISBN 978-84-17667-33-7
Ref. 0-80182 226 pp.
PRESENTACIÓ
El Grup de Recerca Demoskole, integrat per professors i professores de la Universitat de Girona i de la Universitat de Vic, des de l’any 2010 està treballant diversos aspectes relacionats amb la democràcia i la participació en els centres de primària i de secundària. En el marc de la investigació Pla de formació integral per al foment d’actituds, pràctiques i cultura democràtiques i participatives en els estudiants de Grau de Mestre (ARMIF 2014-2016), es va obrir una línia d’investigació centrada en com fer que els futurs mestres adquireixin una formació global que, per una banda, deixi petja en la seva formació personal i, per l’altra, els doni estratègies per dur a terme pràctiques democràtiques sostenibles a les escoles on desenvolupin la seva carrera professional.

Aquesta publicació posa a disposició del lector coneixements, estratègies i orientacions tant teòriques com pràctiques perquè els centres de formació de professorat així com els mestres d’educació primària puguin aprofundir en una qüestió de capital importància com és la participació i la democràcia.

El llibre, partint d’una concepció integral i crítica de la democràcia relativament original, analitza la formació inicial de mestres en el context europeu, ofereix orientacions concretes per introduir la democràcia al currículum i presenta un protocol de pràctica reflexiva en les pràctiques dels futurs mestres, i proposa, a tal d’exemple, la creació d’òrgans específics perquè la democràcia sigui el més plena possible en els espais educatius.
ÍNDEX
Presentació (Jordi Feu i Gelis)

Tres models de formació inicial de mestres en competències socials, ciutadanes i democràtiques a Europa (Laura Lázaro i Jordi Feu)

Orientacions per introduir la democràcia al currículum en la formació inicial de mestres (Francisco Abril, Xavier Besalú, Carla Carreras, Òscar Prieto, Núria Simó, Noemí Vila i Jordi Feu)

Protocol de pràctica reflexiva en el pràcticum dels estudiants de mestre (Pietat Marquilles i Jordi Feu)

Creació d’òrgans ad hoc per afavorir la democràcia i la participació dels 
estudiants del Grau de Mestre (Jordi Feu, Òscar Prieto i Xavier Casademont)

Epíleg. Tensions en la formació democràtica dels futurs mestres (Enric Prats)

Xavier Besalú Costa (2 llibres)
Xavier Besalú Costa ha fet de mestre en escoles públiques durant 12 anys i actualment és professor de pedagogia de la Universitat de Girona en els graus de Mestre i de Pedagogia. Des de fa uns anys, fa de director de la revista Perspectiva Escolar, que edita l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Les seves línies de recerca prioritàries són l’educació intercultural, el disseny, el desenvolupament i la innovació del currículum, la formació del professorat i les polítiques educatives. Una de les darreres publicacions és el llibre No som aquí per rendir-nos. La pulsió ètica de la pedagogia.
Jordi Feu i Gelis (1 llibre)
Jordi Feu i Gelis és llicenciat en sociologia i en ciència política per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor en pedagogia per la Universitat de Girona. És professor de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG on ha impartit classes en els graus de Mestre, Educació social, Treball Social i Pedagogia. Després d’haver centrat la seva investigació en l’àmbit de l’escola rural, actualment treballa aspectes relacionats amb la democràcia i la renovació pedagògica. A les primeries del segle XXI, conjuntament amb professors i estudiants de l’antiga llicenciatura de pedagogia, va impulsar una reforma democràtica en aquests estudis.
Els mestres i la cultura democràtica i participativa
Comparteix a Facebook Twitter
Baixa't la fitxa
Subscriu-te a les novetats
TAMBÉ T'INTERESSARAN:
Els mestres i la cultura democràtica i participativa
Coeducació, aposta per la llibertat
VEGEU FITXA
Els mestres i la cultura democràtica i participativa
Innovació i equitat educativa
VEGEU FITXA
Els mestres i la cultura democràtica i participativa
L’educació és política
VEGEU FITXA
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Telèfon 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Fes-te usuari    

Subscriu-te a les novetats    

Copyright i Avís Legal    

Contacte
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especialitzada en llibres sobre educació, tant per al desenvolupament del professorat com per a l'actualització de l'alumnat.
Aquesta web utilitza galetes tècniques pròpies, i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris. Algunes funcionalitats d'aquesta web podrien no estar disponibles sense aquestes galetes. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús (més informació). X